Şanlıurfa’nın tarih kokan ören yeri olan Göbeklitepe’te, boş bir araziye dikilmiş teneke bir cisim bulundu. Örencik kırsal mahallesi yakınlarındaki cismi gören mahalle sakinleri, durumu jandarma ekiplerine haber verdi.
İhbar üzerine bölgeye gelen jandarma ekipleri, çevrede önlem alarak teneke cismin etrafını güvenlik şeridi ile kapattı.
Jandarma, teneke cismin kim tarafından ve ne amaçla dikildiğini tespit etmek amacıyla çalışma başlattı.
Yaklaşık 3 metre uzunluğunda ve 45 santimetre genişleğindeki cismin üçgen şeklinde olduğu ve monoliteye benzetilmeye çalışıldığı görüldü.
Teneke cismin üzerinde Göktürk alfabesiyle “Ayı görmek istiyorsan gökyüzüne bak” yazıldığı belirlendi. Teneke cismin, uzmanların yapacağı incelemenin ardından kaldırılacağı öğrenildi.